fredag 23 februari 2018

FredagsFilmen Revisited: Struck by lightning

För lite drygt 5 år sedan skrev jag om filmen "Struck by lightning" som jag var nyfiken på främst av en anledning - den är skriven av och har Chris Colfer i huvudrollen. Och Chris Colfer var min favorit i "Glee", nämligen Kurt.

Bildkälla Tastedive
Carson Phillips stora dröm är att komma bort från den lilla stad han bor i för att studera på sina drömmars college. För att få extra poäng i jakten på drömskolan, startar han en litterär tidsskrift på sin high school, men han har svårt att få in bidrag från sina skolkamrater. tills han kommer på att utpressning säkert kan funka.


Det här är en komisk tragedi, eller en tragisk komedi. Den är stundtals skratta-högt-rolig, men har samtidigt ett oväntat djup och en ganska sorglig skildring av Carsons liv med sin trasiga mamma. Jag blev överraskad över hur sorgsen jag blev av den här filmen, trots att jag redan visste hur den skulle sluta - något som framgår av titeln.

Det här är en sådan där liten film, som inte gjort mycket väsen av sig under sin levnad, men om du stöter på den kan jag varmt rekommendera den. Var beredd med näsdukarna bara.