torsdag 28 december 2017

Årsfavoriter 2017

Sista inläggen för i år ligger på lut i mitt schema. I morgon blir det månadens nagellack, på lördag har jag datorledigt, och på söndag - självaste nyårsafton, blir det december månads favoriter, som jag brukar göra det på månadens sista dag.
I dag blir det årets favoriter. Alltid lika spännande för mig att se vad jag lyckats knåpa ihop för trevligheter under året som gått.

Bok: Jag brukar skriva mer utförligt om böckerna under året i ett sammanfattande inlägg i januari, och planerar att göra så även i år. Min gissning är att jag kommer landa på 55 lästa böcker i år, så jag har en del att välja bland. Känner ändå att "The Scorpio races" av Maggie Stiefvater är en storfavorit från 2017 års bokskörd.



Fic: Jag har läst en hel del sådana i år också, men faktiskt har jag låtit böcker ta en större del av min lästid i anspråk i år. Jag har dessutom ingen sådär given favorit för i år, så jag passar på den i år.

Film: "Dunkirk". Jag förutspådde att den skulle bli årets film för mig, och så blev det. Visuellt helt fantastisk och med en story och ett berättarsätt som verkligen grep tag. Trots att det är en krigsfilm, och om sådana brukar jag tycka inte. Men den här... Jag tror att Christopher Nolan är lite magisk.

Tv-program: Min tv-svacka, som jag varit i sedan i somras, håller i sig. Har sett en del ändå under året. Där utmärker sig "SKAM" som jag kommer sakna innerligt, och "The Handmaid's tale" som är fruktansvärt bra. Jobbig att titta på, men fantastisk.

Nagellack: Eftersom jag inte lackbloggar längre har jag inget Topp 20-inlägg att hänvisa till. Vet inte om jag kommer göra någon topplista alls i år, kommer det en sådan så blir det i januari, precis som med böckerna. Jag har väldigt svårt att hitta en klockren favorit av årets nya-för-mig-lack, men ett som ligger bra till är In Robe and Crown från A England.



Frisyr: Den här punkten har jag tagit bort från mina favoriter egentligen, men den stora grejen i år är väl att jag börjat tvätta håret med schampo igen. Vilket gör att jag kan använda min favorithårolja från Maroccanoil igen, trots att den innehåller silikoner. Annars låter jag håret växa fritt, förutom att jag gjort en uppklippning på det, och jag har inte färgat eller tonat ett enda hårstrå på huvudet i år. Grått är också fint.

Hudvård: Jag har upptäckt förträffligheten med Hyaluronic Acid och syramasker. Favoriterna kommer från The Ordinary och Deciem. Ospännande förpackningar med ett väldigt spännande innehåll, dessutom till ett förträffligt pris. Jag kommer snart lägga en ny beställning där på grund av älskar't!

Upptäckt: Att jag numera är kvällstrött och inte alls en nattuggla som jag alltid varit förut. Samt att jag och rödvin nog inte ska umgås alltför flitigt - eller jag och socker för den delen. Jag har alltså börjat hitta nya begränsningar i mitt liv, och en del av dem vänjer jag mig fortfarande vid. Det kan få ta sin tid, så att det blir rätt och riktigt.

Kläder: Mitt klädkonto ligger lågt. Köper hellre böcker och hudvård. Men jag trivs fortfarande bra i klänningar, gillar urringade ryggar och det ska vara mjukt och färgglatt och gärna mönstrat. Pyjamasar fortsätter att vara favoriter.

Extra speciell rolighet: Jag har sett "The Phantom of the Opera"! Med Peter Jöback! Och Depeche Mode på Friends!

Mitt favoritinlägg: Nu blir det svårt igen... Lite kärleksfullt så där så utser jag inlägget "Bröllopsdag" som årets favorit. Det blir lätt så när man verkligen älskar den man lever tillsammans med, och det gör ju jag. Lyllo mig.