söndag 29 oktober 2017

Månadens nagellack - Oktober

Är det sista söndagen i oktober? Ja! Betyder det att jag visar upp lacken jag har burit sedan sist? Också ja!
Till och med i rätt ordning, eftersom jag kom ihåg att skriva upp dem den här gången också. De två första lacken bar jag i september, övriga är oktoberlack.



H&M Beauty Eight of eight blev jag ganska underväldigad av. Det ser ut att vara en snygg duokrom mellan mellan rosa och orange, med en liten smygtitt bland de guldiga nyanserna däremellan, men den där färgskiftande effekten var sisådär i mina ögon. Dessutom lite av en pina att måla med. Skirt, krävde sina lager, och krympte på nageln så att det såg ut som jag hade tip wear efter bara några timmar.


Då blev jag betydligt mer förtjust i Red carpet från samma märke. Kan bero på att jag hyser en viss förtjusning över vinröda krämlack. Eventuellt skymtade skimmerpartiklar kommer från topplacket, där sådant visst hade hamnat.


Mi-jau! Från Depends senaste höstkollektion, med det spännande namnet #526, kommer den här matta godingen. Mörk olivgrönt med silverskimmer. Jag testade inte ens en enda nagel med topplack på, för jag älskade det så här.


Fortsatte med grönt i form av Sweet little lies från ett av mina favorit indie-märken, Polish Alcoholic. Grön jelly med massor av flakies och skimmer, dominerar gör lila och blått. Ligger bra till att bli månadens favorit, men månaden är inte slut än så vi får se.


Förra årets absoluta favoritlack blev lite otippat Casino Royale från OPI. Det är ju trots allt ett vanligt lila krämlack, men det är något med det som bara får mig att swoona varje gång jag bär det. Så är det med i min header också.
Kände alltså ett stort behov av att bära det igen, som synes.


Och nu till ett lack jag har kliat mig i huvudet över och funderat på varför i hela friden det fick följa med hem från affären. Depend #528 är teal som drar mest åt blått. Jag måste ha fastnat i någon sorts jag-vill-allt-som-är-matt-loop. Något som gick över ganska snabbt. Tycker njä om det här.


Då tycker jag mer joho om knallorangea #536 från Depend 02, alltså deras serie lack som ska vara mer syregenomsläppliga. Jag tycker vad jag vill om just den saken, men färgen - maj gawd! *hjärtögon*


Det lack som stått längst otestad är Here today, Aragon tomorrow från OPI. Ett riktigt mörkt grönt jellylack. Jag blev lite förvånad över den där jellygrejen, för jag hade fått för mig att det var ett vanligt krämlack, men jag gillade ändå. Så mörkt att det såg svart ut ibland.


For på galej och bar Aurora berry-alis till en grön klänning. Lacket ovan hade matchat bättre, men jag gillar att bryta av också, så för mig var det här perfekt. Aurora berry-alis är med i OPIs höstkollektion med Island-tema. Jag tycker det är sorts blandning mellan ljungrosa och blåbär-med-mjölk-lila. Tjusigt hur som.


Mer sommar från Polish Alcoholic med Tainted love. Jag har hela kollektionen, samt att hela höstkollektionen kom i brevlådan i fredags också.
Just Tainted love har en underbart rödorange nyans, ett rosa skimmer som inte riktigt ville vara med på bild, och flakies i både vitt och svart. De svarta var de som helst ville upp ur flaskan.


Och så lacket jag bär alldeles precis just nu - Solid as a rock från Polish Alcoholic. Vit jellyish bas med massor av skimmer och miniflakies i alla regnbågens färger, till och med lite prismatiskt. Jag är lite småkär i färgprakten i det här lacket. Också.

Det var det hela! Nu ska jag meditera och sedan ska jag laga kvällsmat.
PS. Ni kom ihåg skiftet till vintertid i natt va?