fredag 27 oktober 2017

FredagsFilmen: Winchester - The house that ghosts built

Det är Halloween-helg, och dags för mig att skriva om en film som kanske skräms lite. Jag hoppade till en del av trailern i varje fall, som jag drogs till för att den handlar om et spökhus. Jag gillar spökhus på film. Om jag kommer se den här nästa år när den har biopremiär, eller ännu längre fram i tiden låter vi däremot vara osagt. Jag gillar ju inte att bli skrämd egentligen, särskilt inte av jump scares, och något säger mig att den här filmen kommer krylla av just jump scares.

Bildkälla 10thousandcouples
Filmen är baserad på verkliga händelser, och ett verkligt hus! Man kan alltså besöka The Winchester Mystery house, om man befinner sig i San José i Kalifornien och är sugen på att besöka ett underligt hus, som sägs vara det mest hemsökta huset i världen.
Legenden säger att Sarah Winchester, änkan efter vapenfabrikanten Winchester, under en seans blivit ombedd att bygga ett hus och aldrig sluta bygga på det. Vilka som skulle bo i huset? Sarah Winchester och spökena från de som blivit dödade av Winchesters vapen. Huset är byggt med falska trappor och dörrar som öppnas ut i tomma intet eller in i väggar, fönster som har utsikt över andra rum, och korridorer som är som labyrinter. Bland annat.
Och där har vi upplägget för hela filmen. Känner att det kan bli rätt så spännande faktiskt, om jag nu vågar mig på att se filmen vill säga.
Helen Mirren spelar huvudrollen som Sarah Winchester.


Beräknad premiär i februari 2018.