fredag 25 augusti 2017

Säsongssammanfattning: Lucifer, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Andra säsongen av "Lucifer" hade en jättelång hiatus i våras, och det var ju tråkigt på mer än ett sätt. Främst kanske för att jag då liksom tappade bort serien när den kickade igång igen, och helt enkelt glömde bort den - fram tills nu. Jag har haft en ganska lång svacka i mitt tv-tittande, där jag inte riktigt har haft lust att börja med någon ny serie, eller titta ikapp på sådana där jag halkat efter, och där hamnade "Lucifer" Aldrig så att jag funderade på att släppa serien helt dock, för jag gillar att hälsa på hos djävulen själv och spana in vad han hittar på där borta i änglarnas stad.

Bildkälla Spoiler TV
Favoritavsnitt: 2x06 "Monster" Lucifer har svåra skuldkänslor efter Uriels död. När Chloe och Dan utreder skjutningen på ett bröllop med zombietema, försöker Lucifer ställa sig i skottlinjen. Maze avslöjar sitt rätta ansikte för Trixie - tur att det är Halloween. Dr. Linda Martin tröttnar på att Lucifer "talar i metaforer" och ber honom visa sitt rätta ansikte. När han gör det får hon dock kanske lite mer än vad hon bett om.
2x12 "Love handles" Lucifer och Chloe utreder några mystiska giftmord där misstankarna snart riktas mot en professor som försöker bevisa att människan alltid tänker på sig själv i första hand. När Lucifer får veta att han och Chloe manipulerats att falla för varandra, bestämmer han sig för att konfrontera henne och avsluta deras relation, bara för att finna att hon lider av förgiftningssymptom.
2x14 "A good day to die" Hela teamet försöker desperat hitta att motgift för att rädda Chloe. Lucifer får Maze och Linda att stoppa hans hjärta så att han kan besöka Helvetet och få fram motgiftets komponenter från professor Carlisle. Att lämna Helvetet visar sig dock vara svårare än vad han trodde.
2x18 "The good, the bad and the crispy" Charlotte tvingar ur Linda sanningen om Lucifers plan. Amenadiel vill inte sätta samman svärdet, då han känner sig nära Gud igen, men när Charlotte hotar att döda en hel nöjespark sätter Lucifer samman svärdet och sänder Charlotte vidare. I ett försök att rädda Linda lyckas Amenadiel få tillbaka vissa av sina gudomliga krafter.

Favoritkaraktär: Lucifer.

Favoritpar: Inte det nej. Eller vänskapen mellan Maze och Linda.

Bäst i säsongen: Jag älskade att Lucifer, Maze och Amandiel berättade för Linda vilka de verkligen var, även om hon till en början var jätterädd för dem och inte ens vågade titta på dem. Det gjorde att deras relation senare blev så väldigt äkta.

Värst i säsongen: Skulle jag kanske tycka om den här serien ännu mer om man bytte ut Chloe och Trixie? Troligen.

Övriga kommentarer: Lucifer kommer tillbaka med en tredje säsong i oktober. Jag hoppas min "titta på tv-svacka" gått över till dess.