fredag 16 september 2016

Fredagsmys: Popcorn

Vet ni vad min nya besatthet är? Popcorn!

Eller... Egentligen är ju popcorn i sig inte en ny besatthet, jag älskar mina salta vita fluffiga sedan långt tillbaka, men jag har lärt mig ett nytt sätt att tillaga dem på. Med kokosolja. Jajamen, de får en aning kokossmak, men inte alls dominant - bara en liten hint. Och det är så gott. Prova!


Helt enkelt: om ditt kök inte redan är 30 grader varmt och din kokosolja därmed är flytande redan, så smält först kokosolja så det täcker botten på din popcornkastrull plus lite till. Poppa sedan som vanligt. Och salta efteråt så klart.
Jag valde rosa Himalayasalt den här gången. Inte för att det syns att det är rosa, utan på grund av att anledningen till att jag ens kom att tänka på att poppa mina popcorn i kokosolja kommer från Lesser evils Pink Himalayan popcorn, som jag sett att det tipsats om på flera bloggar och YouTube-kanaler jag följer.