måndag 28 juli 2014

Kokossmulpaj med bär

Vi har turen att ha en massiv hallonhäck på vår tomt. Vi har även oturen att ha massor av brännässlor i sagda hallonhäck, så en hel del av de där hallonen blir fågelmat för brännässlor gör ont och när det är så här varmt vill jag inte ha långärmade tröjor och jeans på mig. Men - idag orkade jag, med hjälp av min ömma moder, trotsa värmeböljan och plocka ihop några deciliter hallon att göra en paj av. Inte tillräckligt dock så jag skar ner ett gäng persikor också och sedan hittade jag och Lilla E på en variant av vår vanliga smulpaj och slängde med lite kokos. Gott blev det.


Kokossmulpaj med bär

Lagom med bär och/eller frukt för att täcka botten på din pajform. Jag hade 3 dl hallon ungefär och skivade sedan ner 3 persikor i det.
½ dl socker att strö över bären, eller så mycket du vill ha
100 gram kylskåpskallt smör
1½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl kokosflingor
2 msk socker

Hacka snabbt ihop till smulor i en matberedare. Fördela smulorna över din frukt/bärfyllning.
Grädda i 225 grader varm ugn cirka 15 minuter, tills pajen fått fin färg.
Serveras fördelaktligen med en skopa vaniljglass i denna värme, men jag gissar att det är gott med vaniljsås också för vaniljsås är alltid gott till smulpaj.