lördag 21 december 2013

Veckans vego: Västerbottenostpaj

Alltså... Ostpaj ser ju inte så himla roligt ut på bild, men det smakar helt gudomligt. Serveras lämpligast med en god sallad som tillbehör.
Jag har ganska nyligen lärt mig bästa sättet att "fuska" fram den godaste pajen. Fusket stavas smördegsplattor. Tack för det, älskade makens mormor.


Västerbottenostpaj

2 plattor fryst smördeg
riven Västerbottenost efter tycke och smak (2 - 3 dl ungefär)
4 ägg
1½ dl grädde
salt, peppar

Tina smördegen. Kavla ut plattorna och klä en smord ugnsfast form med dem. Nagga pajdegen. Lägg den rivna osten i formen. Vispa ihop ägg och grädde med lite salt och peppar, häll det över osten.
Tillaga i ugn, 200 grader, tills pajen fått vacker färg och stanningen stannat, cirka 20 minuter.