tisdag 10 september 2013

Veckans vego - Urmakarpasta

Historien bakom den här rätten är längre än receptet.
Min svägerska är vegetarian och även urmakare. En dag uppfann hon den här rätten, eller om någon tipsade henne, men det är henne vi har fått "receptet" från så i vår familj kallas det Urmakarpasta. En mixa och matcha-rätt. Jag vill allt, Lilla E skippar bönorna.


Urmakarpasta

Valfri pasta
1 förpackning fetaost
1 burk kidneybönor
1 burk röd pesto, gjord på soltorkad tomat

Koka pastan, vi använder oftast en kort variant som penne eller farfalle. Tärna fetaosten, skölj bönorna.
Låt var och en bestämma själv hur mycket av varje ingrediens man vill ha. Rör om. Ät.

Det här har varit med på bloggen förut, för att det är så gott och enkelt att laga. Eller laga - man kokar pasta och öppnar några burkar. Vill man krångla till det kan man så klart göra sin röda pesto själv, men orka... Och ja - det måste vara röd pesto, det blir inte alls samma smaksensation i munnen med grön pesto. Det är kombinationen av smaker som gör den här rätten fantastisk.

Vill man inte äta vegetariskt, eller har problem med att äta bönor, så kan kidneybönorna bytas ut mot skinka. Jag har ätit det här så också, men jag tycker den vegetariska versionen är godast.