torsdag 29 augusti 2013

Veckans vego - bulgurpanna med halloumi

Herreminje vad vissa ungar kan gnälla över det som serveras. Kan inte påstå att jag var direkt överraskad dock eftersom det - gud förbjude - är varma grönsaker i det här! Hur kan jag? Nåväl, efter att gnällmaskinen äntligen fattat att vi menade allvar med att hon fick ta fil och flingor istället (efter att ha smakat) så kunde vi övriga få äta det här i lugn och ro och vi var i varje fall fyra i familjen som gav maten tummen upp.


Bulgurpanna med halloumi

3 dl bulgur (eller vad det är för portioner på ert paket, i mitt fall var 3 dl samma som 4 portioner)
250 g broccoli
1 rödlök
2 paprikor (gärna i olika färg)
1 burk stora vita bönor
1 vitlöksklyfta
halloumi så det mättar er familj, vi tog två förpackningar à 200 g
salt, svartpeppar
olivolja att steka i

Koka bulguren enligt anvisning på paketet.
Skär broccolin i buketter. Ansa och strimla lök och paprika. Skölj bönorna.
Fräs grönsakerna i olja tillsammans med pressad vitlök. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda bulguren och bönorna med grönsakerna.
Skär halloumin i skivor och stek den gyllenbrun i olivolja, går lättast i teflonpanna.
Servera genast, gärna med någon god chutney till.