onsdag 9 februari 2011

Gratistips från mig till er

Råkade få se en sådan där vedervärdig reklam från Tvins, nutidens tv-shop. Den här gången fastnade jag för det här verkar vara världens mest onödiga pryl. Och för endast 1999:- + frakt kan den bli din! Jag talar om Back2Life.

Denna anordning uppmanar dig med ryggbesvär att lägga dig på rygg "så lite som 12 minuter", lägga upp benen på Back2Life apparaten och låta den sakta utföra en liten rörelse i din rygg som sträcker ut musklerna i nedre ryggen och ger lindring och avslappning åt trötta, värkande ryggar. För bara 1999:-...

Jag säger ingenting om huruvida den funkar eller inte, för det gör den säkert, och om du har kroniskt ont och har haft det länge kan det säkert vara välinvesterade pengar. Vad gör man inte för att slippa ha ont, liksom?

Men testa det här först:
Lägg dig på rygg på ett mjukt underlag, på golvet. En tjock matta, yogamatta, ett dubbelvikt täcke eller något liknande duger utmärkt. Lyft upp benen med knäna mot bröstet, om du vill kan du hålla om knäna. Håll nacken rak. Korsa anklarna och andas långa djupa andetag. Redan här minskar du belastningen på ryggen. Nu ska vi göra EXAKT den ryggrörelse som du, om du vill, kan betala 1999:- + frakt för. För knäna en liten aning mot ansiktet och sedan tillbaka till utgångsläget, som att du lyfter baken en litenliten aning från golvet. Det är en pytteliten rörelse, vi pratar om några få centimeters lyft här. Gör övningen i en (1) minut och vila sedan med benen böjda och fötterna i golvet för maximal avlastning av nedre ryggen.

Varsågod. Jag bjuder på den.