lördag 15 januari 2011

Tankar som T vill dela med sig

Från och med den här veckan leder jag yogapass på en dans/yogastudio här i Örebro, som heter Bollywood Joy & Peace for Soul. Ägaren där delar ut små dukar med en text på som hon har skrivit och vill sprida, och jag tänkte hjälpa henne med det. Så här skriver hon:

Vi människor är skapta med tre verktyg, kroppen (frihet, handling), hjärnan (acceptans,förnuft), själen (kärlek, frid).
Om vi inte använder dessa verktyg eller om vi inte accepterar någon av dem så blir vi inte kompletta.
För att nå en rogivande balans i oss så ska vi inte försumma någon av dem!

Detta gäller även i vår värld som vi splittrat upp i olika etniska grupper och där vi kallar oss för olika namn för att vi kommer från olika ställen och har olika kulturer. Många har svårt att acceptera och tycka om varandra. Så länge vi delar upp oss i olika fack och inte accepterar varandra så blir vår värld aldrig komplett och därmed ingen rogivande värld!

När människan är i rogivande balans så känner hon att man inte behöver så mycket mer av det materiella. Hon vill då istället dela med sig till andra människor för att de ska överleva i sin vardag.
Ofta sägs det: "Om jag bara ger lite, hjälper inte det världen".
Jag tycker att det är en myt. Om alla ger lite så är problemet löst!

Vi kan alla påverka! Vi har alla ett ansvar för hur vår värld ser ut och kommer att se ut.
Antingen så väljer man att vara offer till sitt förflutna eller så väljer man att vara en mästare i sitt liv och skapa sitt liv för varje dag. Vi har alltid ett val och det är våra val som skapar vårt liv och vår värld!

Independet you live, united you stay!