lördag 11 september 2010

Jättegod lax!

Jag gillar att äta god mat, vem gör inte det. Jag gillar att äta lax, det gör INTE mina minsta barn. Ibland struntar jag i det och serverar lax i varje fall. Och eftersom jag i flera veckor längtat efter den här laxen så fick ungarna gnälla bäst de ville. Jag gjorde Teriyakilax i varje fall. Buslätt är det också!


Skinn och benfri lax skärs i lagom stora kuber. Häll på teriyakimarinad, ca ½ dl och se till att den fördelas över laxkuberna. Låt marinera under tiden du kokar riset. Hetta sedan upp lite olja i en stekpanna och stek laxen på maximal värme några minuter. Peppra lite om du vill det. Strö över ca 1 msk sesamfrö. Ready to serve!
I vanlig ordning serverar jag sweetchilimarinerad gurka till asiatiskinspirerad mat. Också busenkelt. Skala en bit gurka, skär den i bitar och rör ner lite sweetchili. Låt marinera minst 10 minuter. Klart!

Man kan alltså ha middagen på bordet på 20 minuter. Det kallar jag snabbmat!

(Självklart gnällde de små barnen och vägrade smaka. De fick bacon i stället.)