lördag 10 juli 2010

Cinnamon cupcakes

Vad roar man sig med en mulen men tokvarm sommardag? Bakar muffins tydligen.



Kanelmuffins

3 dl vetemjöl
1 1/4 dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1/4 tsk mald muskot
1 tsk kanel
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
75 g smält smör
1 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 200 grader. Smöra en muffinsform eller använd pappersformar. Jag ställer mina pappersformar i muffinsformen. Pappersformarna håller formen bättre då, och så är jag säker på att muffinsen inte fastnar, jag brukar ha otur med det.

Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt, muskot och kanel i en mellanstor bunke.

Rör ihop mjölk, ägg, smör och vaniljsocker i en annan skål.
Tillsätt vätskan i mjölblandningen och rör ihop tills det är lätt blandat. Mjölklumpar är ingenting att vara rädd för i en muffinssmet.

Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem 15 - 25 minuter, beroende på hur stora formarna är.

Som synes på bilden innehåller de här muffinsarna något extra. Jag hittade lite mogna svarta vinbär ute på våra buskar, och dessa tryckte jag ner i smeten efter att jag klickat upp muffinsarna.



Nu tyckte ju jag att det inte räckte med att bara grädda muffins, utan jag bestämde mig för att förvandla dem till cupcakes.

Frosting

200 g Philadelphiaost
350 g florsocker
pressad citron efter smak (jag tog 1 tsk ungefär)

Rör osten mjuk. Blanda ner florsockret och rör kraftigt för hand så att krämen blir slät. Smaka av med pressad citron.

Bred frostingen över avsvalnade muffins, et violá! Cupcakes! Jag dekorerade mina med lite citronmeliss, också från trädgården.

Om de är goda? Jag har faktiskt inte smakat dem själv än, men älskade maken gör tummen upp.

Uppdatering: Jo. De är sjukt goda. Det gjorde jag bra.