tisdag 13 april 2010

Trerätters en vanlig sketen tisdag

Kanske firade vi vårens ankomst, eller att min ömma moder fyller år i morgon, eller så hade vi bara lust. I dag åt vi i varje fall en trerättersmeny i det Datska hemmet. Gott och uppskattat.


Vi startade upp med en brushetta med caprese på. Busenkelt.
Skiva ett gott bröd, rosta det i het stekpanna på båda sidor, droppa över lite olivolja. Om man vill kan man gnida en halverad vitlöksklyfta på brödet när det rostat klart, men det hoppade vi över idag. Skär tomater och mozarella i mindre bitar, krydda upp med salt, peppar och basilika. Lägg capreseröran på brödet och servera. Smarrigt värre!



Till huvudrätt åt vi älskade makens paradrätt. Supergott och lika enkelt.

Pastagnocchi med broccoli och räkor

1 kg räkor med skal
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chilipeppar, finhackad
3 msk olivolja
500 g broccoli
1 dl grönsaksbuljong
salt & peppar
400 g pastagnocchi
1 dl nyriven parmesanost

Skala räkorna. Koka pastan efter anvisning på paketet. Skär broccolin i fina bitar.
Hett upp oljan i en panna, fräs vitlök och chili. Tillsätt broccolin och låt den fräsa med några minuter. Häll på buljongen och krydda med salt och peppar. Låt det koka tills broccolin är precis färdig. Blanda pasta, broccoli, räkor och parmesan i en serveringsskål. Servera!




Och till efterrätt: glass med grädde, chokladsås och strössel. Här i stora J:s strösselfria version.

Sånt där som kallas att sätta guldkant på tillvaron! Me like!