onsdag 28 april 2010

Bananmuffins

Har bakat lite idag. Fick hjälp av lilla A och lilla E. Eller...? De stod i vägen, trampade varandra på fötterna, bråkade och åt kaksmet. Men muffins blev det!

Däremot blir det ingen bild, för de blev lite... eh... solbrända...
Men goda!

Bananmuffins (med choklad)

3 3/4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2 ägg
2 1/4 dl socker
100 g smält smör
1 1/4 dl gräddfil (fast jag tog filmjölk idag)
1 tsk vaniljsocker
2 mogna bananer, mosade
(mjölkchoklad)

Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.
Vispa ägg och socker. Tillsätt först smör, sedan gräddfil, vaniljsocker och bananmos.
Rör i mjölblandningen, lite i taget, tills det precis är blandat.
Häll upp i muffinsformar 2/3 av formens storlek. Tryck ner en chokladbit i varje muffins.
Grädda i 175 grader varm ugn 30 - 40 minuter tills muffinsarna är gyllenbruna.

I orginalreceptet ska det vara 1 ½ dl hackade valnötter och ingen choklad. Det är också supersmarrigt, men nu hade jag inga valnötter hemma. Däremot lite choklad. Och jag gör som Cajsa Warg - tager vad jag haver.